همهی ما سفر میکنیم تا چند روزی فارغ از روزمرگی و استرسهای آن استراحت کنیم. اما گاهی اوقات با نادیده گرفتن برخی کارها و سهل انگاری سفر رویایی خود را عذاب آور میکنیم و خاطرهی بدی در ذهنمان از سفر به جا میماند. برای آمادگی قبل از سفر مقاله راهنمای سفر خارجی را بخوانید و در ادامه با ما باشید تا درباره برخی اشتباهات رایج در سفر صحبت کنیم تا از وقوع آنها جلوگیری کنیم.
برنامهریزی: نه خیلی دقیق نه بی خیال
عدم برنامه ریزی قبل از سفر باعث سردر گمی و اتلاف وقت در سفر میشود، از طرف دیگر برنامهریزی قبل از سفر باعث نظم دادن و استفاده بهینه از زمان میشود اما باید توجه داشت که برنامه ریزی هم اصول خودش را دارد که اگر به درستی انجام نشود باعث استرس و به هم خوردن همان برنامه میشود. در ادامه به به بررسی عدم برنامه ریز و برنامه ریزی نا مناسب میپردازیم.

سفر بدون برنامه، مگه میشه؟
سفر بدون برنامه مثل ساندویچ بدون نون است یعنی مجموعهای از دیدنیها و فعالیتها که در طول سفر پیش روی ما است ولی نمیتوانیم آنها را سازماندهی کنیم. به عنوان مثال شما به بازدید یک جاذبه توریستی میروید اما در آن روز تعطیل است و یا از قبل باید به صورت آنلاین بلیط تهیه میکردید. این اتفاق علاوه بر از دست دادن زمان موجب آشفتگی شما هم میشود.
توصیه اکید ما به شما این است که هیچ وقت بدون برنامه هب سفر نروید. زمان شما محدود است و در طول سفر فرصت برنامه ریزی و شناخت بایدهای مقصد را ندارید
برنامه ریزی بسیار دقیق
هر چقدر بی برنامگی به سفر شما آسیب میزند برنامه ریزی جزء به جزء هم میتواند در سفر شما اختلالا ایجاد کند. هنگام برنامهریزی حتما مدت زمان لازم و کافی برای استراحت در بین برنامههای خود در نظر بگیرید. برنامه خوب انعطاف پذیر است و اولویت و جایگزینها را از قبل مشخص شده است. اگر خیلی با جزئیات برنامهریزی کنید در طول سفر استرس عقب افتادن از برنامههای خود را خواهید داشت و علاوه بر این فرصت تجربههای غیر منتظره از شما سلب میشود. سعی کنید از سفر و تجربههای آن استفاده کنید نه اینکه سفر کنید تا فقط در کنار مقصد یک تیک بازدید بزنید.
بستن چمدان، حالا چی ببریم؟
چمدان شما دارایی شما در سفر است، سفر زمانی موقت از زندگی شما است. پس لازم نیست نگران نبردن یک سری وسایل باشد. حمل بار غیر ضروروی چمدان شما را سنگین میکند و انرژی شما را در طول سفر هدر میدهد. از طرف دیگر گاهی در حین سفر متوجه میشویم برخی از لوازم ضروری را فراموش کردهایم. که یا کیفیت سفر را پایین میاوردند و یا باید با قیمت بالاتری در مقصد تهیه کنیم. برای هر دو مشکل مدتهاست که راه حلی ساده پیدا شده است و آن تهیه چک لیست قبل از سفر و خواندن تجربه دیگران است.
پس فراموش نکنید بار به اندازه و ضروری حمل کنیم.

قوانین و فرهنگ مقصد، فقط احترام و تبعیت
یکی از اشتباهات رایج در سفر عدم آشنایی با قوانین و فرهنگ مقصد است. هر کشور و یا حتی هر منطقه با توجه به گذشتهای که دارد، دارای فرهنگ منحصر به خودش است که متفاوت با فرهنگ محل زندگی مسافر میباشد. و این مسافر است که باید از فرهنگ آنجا تبعیت کند تا احساسات میزبان خدشه دار نباشد و همواره آماده جذب مسافر از دیگر مناطق باشد.
جدای از فرهنگ، هر کشور قوانین مربوط به خودش را دارد که با توجه به فرهنگ و برنامهریزیهای کلان آنها وضع شده است. عدم رعایت برخی قوانین ممکن است مشکلاتی برای مسافر ایجاد کند. از تذکر گرفته است تا حتی زندانی شدن.
حتما به خاطر داشته باشیم قبل از سفر در مورد فرهنگ و یک سری قوانین مقصد اطلاعات کسب کنیم تا در طول سفر به مشکل بر نخوریم.

تکیه بر تکنولوژی
بیش از حد به تکنولوژی اعتماد نکنید. تکنولوژی بسیار کار ما را راحت میکند ولی باید بدانیم که گاهی با محدودیت هایی مواجه میشود که اگر از قبل به آن فکر نکرده باشیم به مشکل خواهیم خورد.
حتما علاوه بر داشتن نقشه آفلاین نسخه کاغذی آن را هم داشته باشید تا در صورت هر گونه مشکل در مسیریابی دچار مشکل نشوید. بیش از حد به مترجم گوشی وابسته نباشید و علاوه بر انگلیسی برای ارتباط گرفتن با مردم بومی چند عبارت مهم مقصد هم یاد بگیرید و استفاده کنید.
توصیه ما این است که تکنولوژی را به چشم یک ابزار بدانیم برای راحت سفر کردن و نه جایگزینی برای همه چیز.

اول سلامتی بعد سفر
توجه به سلامتی در حین سفر بسیار مهم است. برای مثال درست است که یکی از لذتهای سفر تجربه طعمهای جدید است ولی باید دقت کنیم که بی احتیاطی آسیبی به سلامت ما نزند. بدانیم ترکیبات خوراکی جدید چیست تا به آنها حساسیت نداشته باشیم و از جاهای مطمئن غذا بگیریم تا آلودگی وارد بدن ما نشود.
در سفرهای ساحلی و کویری لوازم ضروری مانند کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه نقاب دار، آب و لباس مناسب را فراموش نکنید تا دچار سوختگی و گرمازدگی نشوید.
از رفتن به مناطق ناشناخته و خطرناک اجتناب کنید. فرقی ندارد خطرهای طبیعی و یا انسانی مانند دزدی و باجگیری.
توصیه ما به شما این است که حتما قبل از سفر مراقب سلامتی خود باشیم و اگر لازم شد به دکتر هم مراجعه کنیم. لوازم ضروری متناسب با مقصد را حتما وارد چک لیست خود کنیم. تلفنهای ضروری مقصد مانند شماره پلیس و اورژانس را از قبل همراه خود داشته باشیم.

هیجانی خرج نکنید
یکی از اشتباهات رایج در سفر عدم مدیریت مالی است. زرق و برق مغازههای سوغاتی فروشی، صنایع دستی جذاب و خوراکیهای جدید همه و همه ما را وسوسه میکند تا پولهایمان را خرج کنیم و در آخر چمدانمان پر از لوازمی شود که به خاطر هیجان لحظهای خریداری کردهایم.
نکتهی دیگر در بحث مدیریت مالی تبدیل ارزر است. حتما از صرافیهای مطمئن برای تبدیل ارز خود استفاده کنیم و به یکباره تمام نقدینگی را که آوردهایم هزینه نکنیم. با این کار هم از خرج کردن هیجانی جلوگیری میکنیم و هم در انتهای سفر باقیمانده ارز را با خودمان بر میگردانیم.
روشهای مختلفی برای مدیریت مالی درست در حین سفر است ولی بهترین آن بودجه بندی قبل از سفر است. حتما هزینههای سفر را تخمین بزنید و بدانید برای هرچیز چقدر قرار است خرج کنید.

بیمه فراموش نشود
بیمه در سفر بسیار اهمیت دارد. با توجه به نرخ پایین بیمههای مسافرتی و هزینههای بالای درمانی و حتی خسارت هایی مانند گم شدن چمدان و دیگر هزینهها که توسط بیمه جبران میشود، بهترین کار دریافت بیمه مسافرتی از طریق آژانسهای مسافرتی و یا سایتهایی مانند ای ویزا میباشد.

ثبت خاطرات سفر
یکی از افسوسهایی که مسافران بعد از سفرهای خود میخورند عدم ثبت لحظات سفر است. هر چند خاطرات و خوشیهای سفر در دل و ذهن ما میمانند ولی به قول معروف کم رنگترین قلمها از قویترین حافظهها ماندگارتر هستند. پس توصیه میکنیم خاطرات سفر خود را به صورت تصویری، ویدیویی و نوشتاری ثبت کنید تا با مراجعه به آن شیرینی سفر را دوباره با تمام وجود احساس کنید.

در آخر…
در آخر باید گفت که اشتباه کردن طبیعیه ولی جلوگیری و کم کردن آن لحظات خاطره انگیزتری را در سفر برای ما ایجاد میکند و فراموش نکنیم که مشاوران سفر دیاکو پرواز همواره آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستند. ما با در تماس باشد.